אכילה לילית ונדודי שינה
עודכן: 22 בספט׳ 2019
בחלק ה-1 למדנו על חשיבותה של אכילה סדירה לבריאותנו.
היום נבדוק מה יש לכתבים הסינים העתיקים ללמד אותנו על הקשר בין אכילה לילית לנדודי שינה והשמנה - ואף תוחלת חיים! קיראו את הטקסטים העתיקים:
"מזון עשיר וכבד, או אכילת כמויות גדולות של מזון, אמורות להימנע בזמן ארוחת הערב, כי הן מפריעות לשקט של השינה ... לכן מי שמתקשה תכופות ללכת לישון, או שאינו ישן טוב, או שסובל מחלומות מטרידים, אמור במיוחד להתייחס להמלצה זו ולאכול מזונות בשריים או שומניים בארוחה מוקדמת"
מהכתבים הסינים.
"אדם מן השורה אוכל לשובע ואז לוקח מנוחה רבה ... אוכל כשהוא מרגיש רעב וישן כשהוא מרגיש עייף. עדיין בלילה, כשהוא צריך לישון בשקט, הוא מתעורר פעמים ללא-ספור. זה בגלל יין מתוק ובשר מטוגן, אשר מבלבלים את הנפש. זוהי השינה העממית המקובלת"
מפי הרופא Chen Tuan, המאה ה-9.
"כשהקיבה מאבדת את ההרמוניה שלה, השינה של האדם איננה ערבה"
מפי הרופא Zhang Jiebin, המאה ה-17.

זו הסיבה מדוע ארוחות מאוחרות, שאחריהן שוכבים על קיבה מלאה, מפריעות לשינה וגורמות נדודי-שינה. סיבה נוספת מדוע יש להימנע מאכילה לילית היא, שאכילת ארוחה גדולה לפני השינה עלולה לפגוע במערכת העיכול ולגרום להשמנה.
מה יש למדע להגיד בנושא?הבנה עתיקה זו של הסינים אושררה ע"י מחקרים בני-זמננו. מחקר אחרון מצא כי צריכת קלוריות וחטיפים מאוחר בלילה גורמים לשינה פחות רציפה ויותר שבורה (התעוררויות בלילה).
מחקר אחר מצא שעלייה בצריכת השומנים בתזונה, בעיקר בלילה, מורידים את שנת-החלום (REM), ומעלים את הסיכון לדום-נשימה בשינה והפרעות נשימה בשינה אחרות, בעוד שיעילות השינה פוחתת.
מרגישים שזה לא מספיק? צריכים עזרה מקצועית?
מלאו את השאלון המקוון ברפואה סינית כעת
יש לכם שאלות בנוגע לכתבה?
כיתבו לי למטה!
#אכילה_בלילה #אכילה_לילית #השמנה #דום_נשימה_בשינה #נדודי_שינה #תזונה_בריאה #תזונה_סינית