top of page

הרגלי אכילה בריאים בעבודה

עודכן: 22 בספט׳ 2019

אחרי שלמדנו על חשיבות אכילה סדירה, ועל אכילה לילית, אפרט כאן את כל שאר הרגלי האכילה הבריאים והמזיקים, לפי הכתבים העתיקים הסינים:

תזונה נכונה במקום העבודה
הרגלי אכילה בריאים בעבודה

​לאכול בישיבה

בתקופה הויקטוריאנית (המאה ה-19) למשל, ילדים לא הורשו לעזוב את השולחן מבלי רשות, דבר המשקף את התועלת בלהמשיך לשבת מעט זמן אחרי הארוחה, במקום לזנק מיד חזרה לפעולה. אכילה בישיבה והתמקדות במזון שלנו, עוזרת לנו להירגע ולהתרכז כשאנו אוכלים, וזה מעודד עיכול יעיל - להבדיל מעמידה, או תוך כדי הליכה ברחוב או נהיגה במכונית. אכילה בישיבה היא אחד מההרגלים החברתיים הישנים והמגבילים, שזנחנו בעידן המודרני, ואשר טומנים בחובם חוכמה עממית רבת-ערך.


לאכול במצב רוח רגוע ושליו

כמו אכילה לילית, גם אכילה במצב-רוח עצבני ומתוח – בעיקר אם זה על-דרך קבע – הוא אחד מהרעות החולות השכיחות ביותר הגורמות בעיות עיכול. העיכול יעיל יותר כשהסועד רגוע ושליו. במיוחד, יש להימנע מלאכול במצב-רוח כועס, מתוח, בחופזה. אי-נחת, תסכול, חוסר סבלנות, ויכוחים – כל אלו מתערבים בעיכול. על-כן, יש להימנע מדיונים על העבודה בזמן הארוחה, מאחר והם מביאים את האדם ללחץ, מתח או כעס בנקל. מיותר לציין, שכדי להתמקד בארוחה, הכרחי לאכול בפינת האוכל, ולא על שולחן העבודה. יפה המחשבה שארוחת ערב משפחתית היא נווה-מדבר של שלום ואהבה, אך לעיתים אין זה המקרה. ניסיון לאכול באותו הזמן כמו ילדים קטנים עלול גם כן להרוס כל סיכוי לארוחה הרמונית, ועדיף לעיתים לדחות את הארוחה עד שהילדים נכנסו למיטה, אפילו אם זה אומר לאכול מאוחר מן הרצוי.


לאכול לאט וללעוס היטב

זה לוקח זמן מה, מרגע שמתחילים לאכול עד שמגיעה תחושת המלאות (בערך 15-20 דק'). זה אומר שאם אנחנו אוכלים מהר, אנו עשויים לאכול יותר משאנו צריכים כדי להשביע את עצמנו, בטרם המוח קיבל את המסר שאכלנו מספיק (או יותר ממספיק... ומרגישים מלאות ואי-נוחות). התרופה לכך היא לאכול לאט וללעוס היטב. מחקר ענק מראה שאכילה מהירה יכולה לשלש כמעט את הסיכון לפתח סכרת מסוג 2, ויכולה לתרום להשמנת-יתר, בעוד שאכילה איטית תוצאותיה בירידה בכמות המזון שנאכל בארוחה, ומסייע לירידה במשקל. בנוסף, לעיסה נוספת של המזון מקלה על העיכול.

 

מרגישים שזה לא מספיק? צריכים עזרה מקצועית?

מלאו את השאלון המקוון ברפואה סינית כעת

 

יש לכם שאלות בנוגע לכתבה?

כיתבו לי!

 

#תזונה #הרגלי_אכילה

67 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

הצג הכול
bottom of page